TESTO VIRUS PART 2 120 kapslí

Tribulus Terrestris, Bulgarian Tribulus, Tribusten, TribuMax

61620ae26ad63a54edfde76ec914ec63.jpg
1x Dárek v hodnotě 24 Kč
Pure Elite CFM Protein 30g - kokos .
datum expirace: 31. 12. 2020
Druh Původní cena Sleva Ušetřím Cena Množství

skladem
823 Kč 15% 124 Kč 699 Kč

Další informace k produktu TESTO VIRUS PART 2 120 kapslí

Podrobný popis
TESTO VIRUS PART 2 120 kapslí

Produkt Testo Virus Part 2 přináší naprosto bez debat jednu z nejkomplexnějších legálních formulí pro optimalizaci a podporu testosteronu na trhu. Obsahuje 7 rostlinných látek složených dle aktuálních studií pro nejvyšší možné synergické fungování. Obsahuje mimo jiné i značkové extrakty Fenusterols® (s 50% obsahem steroidních saponinů), ForsLean® se standardizovaným forskolinem a AstraGin®, který zajišťuje skutečně zlepšenou biologickou dostupnost. Kompletně rostlinné složení vč. kapsle - vhodné i pro vegany. Pro ultimátní výsledek doporučujeme kombinovat s Testo Virus Part 1.

Proč užívat Testo Virus Part 2?

Níže popisujeme body, proč je produkt Testo Virus Part 2 vhodný pro většinu mužů.

Maca

Maca je tzv. superpotravina, bylina pocházející z Peru, která se používá od nepaměti. Maca nepůsobí přímo na zvyšování testosteronu, ale zvyšuje jeho prekurzor DHEA, nejhojněji cirkulující hormon v těle, který slouží jako základ pro syntézu všech dalších androgenů (u mužů) i estrogenů (u žen). Nedostatek DHEA bývá jedním z nejčastějších důvodů sníženého testosteronu u většiny mužů. Zvyšuje výkon a vytrvalost, pomáhá zlepšovat plodnost a optimalizuje hormonální systém. Ideální dávka se jeví mezi 1500 a 3000 mg (Testo Virus Part 2 v HC dávce nabízí 1000 mg 4:1 extraktu = 4000 mg sušeného kořene Macy).

Fenusterols

Fenusterols® je extrakt získaný ze semen pískavice řecké (Fenugreek) a je standardizován na obsah minimálně 50% steroidních saponinů. Má výrazný vliv na uvolňování luteinizačního hormonu (LH). LH zase signalizuje hypofýze, aby produkovala více testosteronu a vyšší hladiny testosteronu mají logicky vliv na sportovní výkon. Mechanismus účinku uvolňování hormonů je spojen s přeměnou cholesterolu na aktivní hormony, což má za následek současné snížení hladiny cholesterolu v plazmě. Mimo testosteron má pískavice vliv na zvýšení libida a snížení DHT (Dihydrotestosteron, který má negativivní vliv například na vypadávání vlasů). Dle studií se jeví ideální dávka 400 až 500 mg, Testo Virus Part 2 obsahuje 500 mg v HC dávce.

Ashwagandha

Ašvaganda je adaptogen a jedna z nejdůležitějších ajurvédských bylin. Pomáhá optimalizovat testosteron u silově trénujících mužů (studie zde), má vliv na snížení kortizolu (ochrana proti stresu, zklidnění). Zvyšuje uvolňování luteinizačního hormon (stejně jako pískavice), působí tedy synergicky a pomáhají tímto způsobem s hladinou testosteronu. Ideální dávka se jeví mezi 300 až 500 mg, Testo Virus Part 2 nabízí 500 mg v HC dávce.

ForsLean

ForsLean® obsahuje patentovaný extrakt z kořenů rostliny Coleus forskohlii, který je standardizovaný na 10% obsah forskolinu. Forskolin byl tradičně znám pro svou širokou škálu výhod, pozornost vědců si však zasloužila jeho činnost jako non-adrenergní stimulátor enzymu adenylátcyklázy, který má podpůrnou roli při řízení tělesné hmotnosti a podporu čisté svalové hmoty (klinické studie zde). Dle této studie má forskolin vliv na hladinu testosteronu, kdy byla hladina volného testosteronu zvýšena oproti skupině s placebem (16,77% vs 1,08%). Ideální dávka podle studií je 250 mg, Testo Virus Part 2 obsahuje 250 mg v HC dávce.

Panax Ginseng

Ženšen pravý má zanedbatelný vliv na testosteron, nicméně pomáhá snižovat únavu, zvyšovat soustředění a zvyšuje proudění krve. Jedná se o nejpopulárnější adaptogen, který pomáhá optimalizovat činnost organismu (normální hladina cukru v krvi, krevní tlak, fyzické a duševní zdraví...). Ideální dávka se jeví mezi 200 až 400 mg denně, Testo Virus Part 2 nabízí 200 mg v HC dávce.

Rhodiola Rosea

Druhý nejpopulárnější adaptogen, to je rozchodnice růžová. Přidána pro synergické fungování s ženšenem (a dalšími látkami). Rozchodnice zvyšuje odolnost nervového systému při únavě a stresu. Působí na kognitivní a duševní výkonnost. Podporuje také kondici a fyzický výkon. Zároveň působí jako antioxidant a podporuje normální trávení, srdce a cévní systém.

AstraGin

AstraGin® je přírodní produkt zlepšující absorbci ostatních látek. Umožní většímu množství živin projít z krevního oběhu do buněk. AstraGin® zajišťuje skutečně zlepšenou biologickou dostupnost a zlepšuje stav mikrobioty (potvrzeno studiemi - shrnutí zde).

Kde je tribulus?

Tribulus je super látka, ale pouze na zvýšení libida, určitě ne na zvýšení testosteronu (více než 8 studií prokázalo nulový nebo minimální vliv na zvýšení volného a celkového testosteronu.) Tribulus je v ČR pravděpodobně nejznámější látka pro "zvýšení testosteronu", bohužel má v tomto ohledu asi stejný účinek, jako L-carnitin na hubnutí. Pevně věříme, že se díky našemu produktu začne více lidí zamýšlet nad tím, co má reálně smysl a co je jen reklamní tahák.

Testo Virus Part 2 vznikl jako druhá část k Testo Virus Part 1 (DAA, bór, zinek a vitamín D3), aby vznikla ultimátní kombinace toho dost možná nejlepšího, co můžete na našem trhu legálně sehnat. S ohledem na použité látky je Part 1 vhodný hlavně do PCT a na krátkodobější boost testosteronu (tedy je vhodné produkt cyklovat), Part 2 slouží pro dlouhodobou a účinnou optimalizaci hormonálního systému. Part 2 obsahuje 7 aktivních extraktů z bylin v originální kombinaci s funkčním množstvím. Formulám založeným pouze na tribulu již odzvonilo, je čas pro novou generaci produktů, které mají reálný vliv na optimalizaci testosteronu!

SLOŽENÍ

TESTO VIRUS PART 2 120 kapslí

obsahuje: Extrakt z kořene Macy peruánské (Lepidium meyenii, extrakt 4:1, ekvivalentní k množství 4000 mg sušeného kořene), Fenusterols® (Trigonella foenum-gaecum, pískavice řecké seno), Ashwagandha (Witania somnifera, extrakt z kořene), ForsLean® (Coleus Forskohlii, extrakt z kořene), Ženšen pravý (extrakt z kořene), Rozchodnice růžová (Rhodiola Rosea, extrakt), Plnidlo: Rostlinný stearan hořečnatý, AstraGin® (výtažek z rostliny Panax notoginseng [kořen] v poměru 10:1), veganská kapsle (Hydroxypropylmethylcelulóza)

DÁVKOVÁNÍ

TESTO VIRUS PART 2 120 kapslí

Dávkování začátečník: Užijte 2 kapsle kdykoliv během dne a zapijte je dostatečným množstvím vody.
Dávkování HARDCORE: Užijte 4 kapsle kdykoliv během dne a zapijte je dostatečným množstvím vody.

Upozornění:

Uchovejte mimo dosah dětí. Výrobek není určen pro děti, těhotné a kojící ženy. Výrobek je vhodný zejména pro muže.
Výrobek vyroben v závodě zpracovávajícím mléko, vajíčka, sojové boby, korýše, rybí olej, ořechy.
Neobsahuje látky dopingového charakteru. Skladujte v suchu při teplotě do 25°C mimo dosah přímého slunečního záření.
Chraňte před mrazem. Po otevření spotřebujte do 60 dnů. Výrobce neručí za případné škody vzniklé nevhodným použítím nebo skladováním.
Není určeno jako náhrada pestré a vyvážené stravy a zdravého životního stylu.

Před užíváním se poraďte se svým ošetřujícím lékařem.

Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu.

Upozornění na alergeny: Tento produkt může obsahovat stopy jiných druhů ořechů, arašídů, sezamu, vajec, lepku, korýšů, oříšků a zbytky skořápkových plodů.

Ostatní a speciální doplňky
v 1 kapsli v 1 dávce 2 kapsle
Peruvian maca 250 mg 500 mg
AstraGin™ 1,25 mg 2,5 mg
Ostatní a speciální doplňky
AstraGin™


Patent-Pending Extract derived from Panax Notoginseng - Astragalus Membranaceous
otaznik
Ashwagandha 125 mg 250 mg
Rozchodnice růžová (Rhodiola rosea) 25 mg 50 mg
Panax ginseng 50 mg 100 mg
z toho steroidních saponinů 62,5 mg 125 mg
z toho withanolidů 8,75 mg 17,5 mg
ForsLean®4 62,5 mg 125 mg
z toho forskolinu 6,25 mg 12,5 mg
z toho salidrosidů 0,25 mg 0,5 mg
Počet dávek v balení, hromadné balení, hmotnost, sazba DPH a další údaje
Počet dávek v balení 60
Udává počet jednotlivých dávek výrobku v balení.
otaznik
Hromadné balení 1 ks
Udává počet kusů (kartonové množství) výrobku v hromadném balení (v kartonu)
otaznik

Další informace k produktu Pure Elite CFM Protein 30g

Podrobný popis
Pure Elite CFM Protein 30g

je vysoce kvalitní 100% syrovátkový protein složený z CFM koncentrátu a CFM izolátu. CFM technologie zpracování syrovátky zajištuje nejvyšší kvalitu zpracování bez chemie při zachováví maximálního množství bio-aktivních frakcí suroviny. 77% obsah bílkovin, vysoký obsah L-glutaminu a BCAA v dávce je zárukou ideální výživy pro namáhané svalstvo. Obohaceno o trávící enzymy a probiotika s použitím pouze přírodních aromat.

Pure Elite CFM, král mezi proteiny

Pure Elite CFM je jedním z nejčistších a nejkvalitnějších proteinů na trhu s originální recepturou.

Zpracování syrovátky CFM

Metoda Cross Flow Microfiltration je mikrofiltrace se zkříženým tokem, která probíhá přes speciální keramické filtry, které propouštějí pouze syrovátkový protein bez dalších nežádoucích složek. Šetrně odděluje bílkoviny ze syrovátky od denaturovaných bílkovin, mléčného tuku a laktózy. Tímto způsobem si zachovává protein maximum bio-aktivních frakcí a má vysokou biologickou účinnost. Proces je naprosto bez chemie!

Koncentrát + Izolát

Každý druh nabízí určité výhody, které jsme se rozhodli nakombinovat. CFM syrovátkový koncentrát (90% bílkovin produktu) je nejaktivnější forma syrovátkového proteinu. Vysoká biologická hodnota a rychlá vstřebatelnost. CFM syrovátkový izolát (10% bílkovin produktu) je nejkoncentrovanější a nejčistší forma syrovátkové bílkoviny na trhu. Vysoký obsah bílkovin, minimum tuku a laktózy.

Přírodní příchutě

Již od začátku, kdy jsme Pure Elite CFM uvedli na trh používáme pouze přírodní aromata. Máme za to, že k nejšetrněji zpracované syrovátce bez chemie se nehodí použití syntetických barviv. V září 2018 jsme naše příchutě navíc předělali do naprosto delikátní krémové chuti. Nebudete chtít uvěřit, že nepijete ochucené mléko plné cukrů a tuků. Tak dobré jsou naše nové přichutě, na které jsme náležitě hrdí a věříme, že budete v tomto ohledu maximálně spokojeni.

Žádné zbytečnosti

Při tvorbě našeho produktu pár let zpátky bylo na trhu naprosto běžné, že většina produktů obsahovala z našeho pohledu naprosté zbytečnosti - plnidla, syntetická barviva, kontroverzní sladidla.. Pro hutnější texturu se běžně přidávaly gumy a zahušťovadla. Podle naší filozofie tyto věci do čistého proteinu prostě nepatří, proto v Pure Elite CFM nenajdete žádné plnidla, zahušťovadla, barviva nebo kontroverzní sladidla.

Enzymy DigeZyme®

DigeZyme® je unikátní mix pěti specifických enzymů. Tento komplex se skládá z široce působících enzymů, a to alfa-amylázy (štěpí škroby), proteázy (štěpí bílkoviny), lipázy (štěpí tuky), celulázy (štěpí celulózu) a laktázy (štěpí laktózu). Neobsahuje lepek a GMO. Tyto enzymy jsou navíc odolné vůči působení žaludečních šťáv, čímž si zachovávají trávící aktivitu.

Probiotika LifeinU™

Lactobacillus rhamnosus GG je jednou z nejvíce studovaných probiotických bakterií a projevuje příznivé účinky na trávicí a imunitní zdraví. Více informací naleznete na stránce níže.

LifeinU ™ L. rhamnosus GG je vyráběn ve specializovaném zařízení s extrémně vysokými standardy kvality, které splňují nařízení i pro dětskou výživu, samozřejmě v souladu s evropskými předpisy.

Benefity nejen pro svaly, ale i pro zdraví

Proteinové přípravky slouží standardně pro doplnění chybějících bílkovin z jídelníčku a jako pomoc pro stavbu nových svalových přírůstků. Když jsme Pure Elite CFM na trhu uváděli, byli jsme první česká značka, která do proteinu přídávala probiotika (dříve LactoWise®, nyní LifeinU™). Tento přídavek zaznamenal obrovskou popularitu a plno značek nás v tomto již následovalo a probiotika nyní do proteinů přidávají. My jsme rádi, že jsme mohli české značky naučit použití zdraví prospěšných látek navíc, které jsou sice drazší, ale uživatel z ních má nespočet benefitů. Přídavek trávících enzymů navíc je dnes dá se říci snad už standard a má v proteinu svůj význam.

Trávící enzymy a probiotika

DigeZyme® je unikátní mix pěti specifických enzymů. Tento komplex se skládá z široce působících enzymů, a to alfa-amylázy (štěpí škroby), proteázy (štěpí bílkoviny), lipázy (štěpí tuky), celulázy (štěpí celulózu) a laktázy (štěpí laktózu). Neobsahuje lepek a GMO. Tyto enzymy jsou navíc odolné vůči působení žaludečních šťáv, čímž si zachovávají trávící aktivitu. Tuto směs enzymů používáme již roky s výbornými referencemi od Vás, našich zákazníků.

LifeinU™ Lactobacillus rhamnosus GG je je nejvíce studovaná probiotická bakterie na světě s více než 800 vědeckými studiemi a projevuje příznivé účinky na trávicí a imunitní zdraví.

Lactobacillus Rhamnosus napomáhá hubnutí a udržování hmotnosti u žen [*1]. Používá se pro prevenci a léčbu gastrointestiálních infekcí a je tudíž prospěný pro trávicí ústrojí [*2].

Použité látky

CFM syrovátkový koncentrát (90% bílkovin produktu): Nejaktivnější forma syrovátkového proteinu. Vysoká biologická hodnota a rychlá vstřebatelnost.

CFM syrovátkový izolát (10% bílkovin produktu): Nejkoncentrovanější a nejčistší forma syrovátkové bílkoviny na trhu. Vysoký obsah bílkovin, minimum tuku a laktózy.

LifeinU™: Probiotika obsahující Lactobacillus rhamnosus GG. Probiotika jsou živé mikroorganismy, které jsou v přiměřeném množství konzumovány a příznivě ovlivňují zdravotní stav uživatele. Tyto mikroorganismy se díky této formě mohou usadit v našem trávicím traktu.

DigeZyme®: Komplex enzymů (Amyláza, Proteáza, Laktáza, Lipáza, Celuláza), které pomáhají s trávením. Laktáza pomáhá lidem s intolerancí laktózy jejím rozložením na jednoduché cukry. Proteáza pomáhá s trávením bílkovin, což ocení hlavně lidé s vyšším příjmem bílkoviny.

Aroma: Použili jsme pouze přírodní aroma, do čokolády jsme přidali kakao a do ostatních příchutí tvarohový prášek, proto nabízí všechny příchutě stejný obsah bílkovin!

Příchuť vanilka – přírodní vanilkové aroma

Příchuť čokoláda – přírodní čokoládové aroma

Příchuť kokos - přírodní kokosové aroma

Steviol-glykosidy (sladidlo z rostliny stévie - přírodního původu): Naprosto bezpečné sladidlo vhodné i pro diabetiky. Steviol-glykosidy jsou 300x sladší než cukr.

Sukralóza: Náhradní sladidlo 600x sladší než cukr, nízkoenergetické s velmi nízkým glykemickým indexem. Vysoce stabilní vůči teplotám a nízkému pH v kyselých potravinách. Přestože se vyrábí synteticky, je považována za nejbezpečnější úmělé sladidlo (žádné kontroverzní diskuze o rakovině jako u aspartamu, cyklamátu sodném, acesulfamu draselném atd.).

SLOŽENÍ

Pure Elite CFM Protein 30g

příchuť čokoláda: CFM syrovátkový koncentrát (z mléka, 90% bílkovin produktu), CFM syrovátkový izolát (z mléka, 10% bílkovin produktu), Přírodní aroma, Odtučněné kakao, LifeinU™ (Lactobacillus rhamnosus GG 100 strain, 100x109 CFU/g), Sůl, Sladidla: (Sukralóza, Steviol-glykosidy), DigeZyme® (amyláza, proteáza, celuáza, laktáza, lipáza), Sojový lecitin (emulgátor)

příchuť kokos: CFM syrovátkový koncentrát (z mléka, 90% bílkovin produktu), CFM syrovátkový izolát (z mléka, 10% bílkovin produktu), Tvarohový prášek, Přírodní aroma, LifeinU™ (Lactobacillus rhamnosus GG 100 strain, 100x109 CFU/g), Sůl, Sladidla: (Sukralóza, Steviol-glykosidy), DigeZyme® (amyláza, proteáza, celuáza, laktáza, lipáza), Sojový lecitin (emulgátor)

příchuť vanilka: CFM syrovátkový koncentrát (z mléka, 90% bílkovin produktu), CFM syrovátkový izolát (z mléka, 10% bílkovin produktu), Přírodní aroma, Tvarohový prášek, LifeinU™ (Lactobacillus rhamnosus GG 100 strain, 100x109 CFU/g), Sůl, Sladidla: (Sukralóza, Steviol-glykosidy), DigeZyme® (amyláza, proteáza, celuáza, laktáza, lipáza), Sojový lecitin (emulgátor)

příchuť Piña Colada: CFM syrovátkový koncentrát (z mléka, 90% bílkovin produktu), CFM syrovátkový izolát (z mléka, 10% bílkovin produktu), Přírodní aroma, Regulátor kyselosti (kyselina jablečná), LifeinU™ (Lactobacillus rhamnosus GG 100 strain, 100x109 CFU/g), Sůl, DigeZyme® (amyláza, proteáza, celuáza, laktáza, lipáza), Sladidla: (Sukralóza, Steviol-glykosidy), Přírodní barvivo (Riboflavin), Sojový lecitin (emulgátor)

Obsah účinných látek ve 30g produktu: LifeinU™: 80 mg, DigeZyme®: 50 mg

DÁVKOVÁNÍ

Pure Elite CFM Protein 30g

Rozmíchejte 1 dávku (30 gramů) ve 150 ml vody nebo nízkotučného mléka. Použijte mixér nebo šejkr. V závislosti na denní potřebě bílkovin užívejte 2-3 dávky denně.

Upozornění:

Nevhodné pro děti, těhotné a kojící ženy. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Přípravek není určen k užití jako náhrada pestré stravy. Uchovávejte mimo dosah dětí. Skladujte v suchu při teplotě do 25°C. Chraňte před přímým slunečním zářením a mrazem. Výrobce neručí za škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním.

Průměrné nutriční informace příchuť - Čokoláda
ve 100 g v 1 dávce 30 g
Energetická hodnota 1617 kJ 485,1 kJ
Energetická hodnota 385 kCal 115,5 kCal
Bílkoviny - proteiny 77 g 23,1 g
Průměrné nutriční informace příchuť - Čokoláda
Bílkoviny - proteiny


Z hlediska svalového objemu je pro nás nejdůležitější taková bílkovina, která je rychle vstřebatelná a má silný anabolický účinek. Velmi výstižnou odpovědí je poměr bílkovin v lidském mateřském mléce. Jinými slovy je to právě to, na čem jsme „odkojeni“ v období, kdy potřebujeme maximální růstový potenciál. Lidské mléko obsahuje syrovátkovou bílkovinu a kasein v poměru 4 / 1, tedy přesně naopak než je tomu v mléce kravském. Proto je pro nás nejdůležitější v objemovém tréninku právě syrovátková bílkovina, která se vyznačuje velmi rychlou „vstřebatelností“. Pro příklad - pokud přijmeme nalačno 30g syrovátkového proteinu, hladina aminokyselin v krvi dosáhne vrcholu již po jedné hodině a vrátí se na původní úroveň cca po dvou hodinách, to má svůj význam zejména po tréninku, kdy je kladen důraz na rychlý příjem lehce stravitelných bílkovin. Dalším faktorem je silný anabolický účinek syrovátkové bílkoviny, kdy uvedená dávka 30g zvýší až o 68% úroveň syntézy bílkovin.

Doporučené formy pro svalový objem:
Syrovátkový izolát, koncentrát, hydrolyzát, či jejich kombinace ( viz. níže – legenda )
Vícesložková bílkovina, v poměru syrovátková bílkovina / kasein, nebo vaječná bílkovina – 3 až 4 / 1
Večer před spaním je možné dávkovat kasein, nebo mléčný izolát
DIETA, ZPEVNĚNÍ POSTAVY

Pokud je Vašim cílem „shodit“ tuk a zpevnit postavu, je pro Vás naopak nejdůležitější bílkovina, která se vstřebává pomalu a zásobuje tak Vaše tělo potřebnými aminokyselinami po dobu tří až čtyř hodin. Právě kravské mléko má ideální poměr „pomalého“ kaseinu a syrovátky 4 / 1. Ideální formou je tedy v tomto případe mléčný izolát, či přímo kasein. Mléčný izolát nabízí kromě vysokého obsahu pro tělo nepostradatelných (esenciálních) aminokyselin, vysoký obsah bioaktivních peptidů (laktoferin, glykomakropeptidy), které mají pozitivní účinky na zdravotní stav a regeneraci. Kasein je nesporně v této kategorii králem, je znám pro svůj silný antikatabolický účinek: díky pomalému vstřebávání, velmi silně brání odbourávání bílkovin ze svalové hmoty, po dobu až 4 hodin. Nevýhodou kaseinu je těžší stravitelnost (sráží se žaludku během trávení do „zhluků“), proto se vyrábí ve formě vazby na minerál a to nejčastěji vápník, nebo draslík. Právě tyto formy usnadňují jeho stravitelnost a využití. V současné době přichází také na trh nová, revoluční forma micelárního kaseinu, která daný problém doslova eliminuje. Další vhodnou bílkovinou, zejména pro ženy, je sojová bílkovina, opět ve formě sojového izolátu. Sojová bílkovina je po Amaranthu druhá nejplnohodnotnější rostlinná bílkovina, která má deficit esenciální (pro tělo nepostradatelné) aminokyseliny L-methioninu. Mezi její hlavní pozitiva patří vysoký obsah flavonoidů, které mají silné antioxidační a antikancerogenní (protirakovinné) účinky. Často se v tomto případě používají vícesložkové proteinové produkty založené na kombinaci uvedených složek, které jsou případně obohaceny i o vaječný albumin, který je po kaseinu druhou „nejpomalejší“ bílkovinou z hlediska vstřebávání.

Doporučené formy pro dietu, zpevnění postavy:
Kaseinát vápenatý, micelární kasein
Mléčný izolát
Sojový izolát
Kombinace uvedených složek
Legenda - používané formy bílkovin dle čistoty:

- Koncentrát: obsahuje 70 – 85 % bílkovin, zbytek tvoří nežádoucí balastní látky, u mléčných bílkovin např. laktóza. Jedná se o méně kvalitní formu bílkoviny

- Izolát: obsahuje 90 – 98 % bílkovin. Jedná se o vysokokvalitní formu bílkovin.

Poznámka: pokud se daná forma bílkoviny štěpí, vzniká hydrolyzát, pro který je charakteristický vysoký obsah volných, rychle vstřebatelných aminokyselin a jejich řetězců ve formě oligopeptidů a polypeptidů.

Jak již bylo řečeno dříve, bílkoviny, neboli proteiny jsou opravdovým základem nejen posilovacího tréninku. Proteiny jsou totiž v organismu všudypřítomné. Jsou jak častou stavební jednotkou (základ svalů, kostí i vazů), tak především součást všech enzymů, to znamená látek hlídajících a usměrňujících veškeré metabolické pochody (ano, i ty související s posilováním). My se ale nyní nebudeme zabývat metabolismem jako takovým příliš do hloubky a spíš se podíváme na bílkoviny co do jejich příjmu a zhruba si přiblížíme jejich přeměny v organismu a úskalí v jejich požívání ...

Proteiny nejsou ve své podstatě nic jiného než jen řetězec základních stavebních kamenů, a to sice aminokyselin. Takovýchto aminokyselin se v lidském těle vyskytuje 20 (v některých literaturách může být uvedeno 21). Tyto se dělí na neesenciální (tělo je dokáže vyrobit) a esenciální (obsahují některé řetězce, které tělo nedokáže připravit, a tudíž jsme odkázáni na jejich příjem v potravě). Je zajímavé, že pomocí pouhých 20 aminokyselin je možno poskládat nepřeberné množství proteinů jen jejich prostým přeskupením. Tomu se říká stavebnicový princip.
otaznik
Sacharidy - uhlohydráty 5,7 g 1,71 g
Průměrné nutriční informace příchuť - Čokoláda
Sacharidy - uhlohydráty


Organické látky obsažené v rostlinných a živočišných tkáních. Dělí se na jednoduché sacharidy, tj. na monosacharidy (glukosa, fruktosa), a na sacharidy složené, tj. oligosacharidy (disacharid sacharosa) a polysacharidy (škrob, celulosa). Sacharidy jsou vedle bílkovin a tuků nejdůležitější základní složkou výživy.
otaznik
z toho cukry 4,3 g 1,29 g
Průměrné nutriční informace příchuť - Čokoláda
z toho cukry


Cukry řadíme obecně mezi sacharidy. Jak již bylo v obecné kapitole o sacharidech řečeno, sacharidy dělíme dle složitosti do 3 základních skupiny: monosacharidy, oligosacharidy (disacharidy) a polysacharidy. Za cukry můžeme označit jednoduché monosacharidy (1 molekula cukerné jednotky) a disacharidy (2 molekuly cukerné jednotky). V laické veřejnosti je pojem „cukr“ užíván hlavně pro disacharid sacharózu (řepný či třtinový cukr), ačkoliv v oblasti nutričních hodnot (potravinářství) se do pojmu „cukry“, uvedených na etiketě, řadí veškeré jednoduché sacharidy v produktu obsažené.
otaznik
Tuky 6 g 1,8 g
Průměrné nutriční informace příchuť - Čokoláda
Tuky


Většina lidí zápasících s tukovými polštáři si říká, jaký by byl svět bez tuků skvělý. Omyl! Nejen, že by nebyl skvělý, ale byl by zhola nemožný. Sice nám způsobuje těžké chvíle před zrcadlem, ale ve své podstatě je pro život nepostradatelným. Tuky neboli lipidy jsou totiž nejen vydatným zdrojem a rezervoárem energie, ale podílí se také na stavbě biomembrán, jsou součástí stavby orgánových struktur, jsou výchozí látkou pro stavbu některých hormonů, žlučových kyselin aj., slouží jako tepelná a mechanická izolace (třeba ledvin) a také působí jako rozpouštědlo (především vitaminů A,D,E a K a jiných látek)...

Na rozdíl o sacharidů je metabolismus tuků podstatně složitější. Zpracování začíná až ve dvanáctníku (první část tenkého střeva). Malé množství enzymů je sice již v žaludku, ale pro jejich úspěch je důležitá přítomnost žlučových kyselin, jejichž vývod ústí právě až do dvanáctníku. Žlučové kyseliny totiž působí jako emulgátory (tj. snižují povrchové napětí) tuků. To v praxi znamená že v podstatě rozbíjejí velké tukové shluky na malé a snadno zpracovatelné kapénky. Vlastním substrátem pro výrobu energie jsou pak vyšší mastné karboxylové kyseliny. Nepatrně jinak je tomu u kojenců, kteří mají mnohem větší aktivitu lipáz (enzymů štěpících tuky). Ti tedy mohou přijímat mnohem více tuků, ale za to hůře zpracovávají bílkoviny. Proto je důležité, aby pokud možno nepřecházeli předčasně na kravské mléko a zůstali na mléce mateřském. Totiž obsahuje hodně sacharidů a tuků a málo bílkovin. Ty navíc brzdí zpracování přijatého tuku.

Tuky se samozřejmě jen okamžitě nespalují (jako je tomu třeba u jednoduchých sacharidů), ale také se ukládají. Ukládají se do speciálních buněk zvaných adipocyty. Při vysokém obsahu tuku nakonec jediná kapénka vyplní prakticky celý obsah buňky a naopak. Předpokládalo se, že množství a rozložení adipocytů po těle je dědičná záležitost (to znamená že rozložení a teoreticky i obsah tuku v těle by měl být geneticky daný). Ukládání tuku podporuje jednak zvýšený příjem především jednoduchých cukrů, jednak příjem živočišných tuků.

Dobrou zprávou je, že se v současnosti věří, že jde o záležitost ovlivnitelnou, a to nejen v dětství, nýbrž i v dospělosti, což bylo dříve téměř nemyslitelné. Jinak i přeměna tukové tkáně oproti předpokladům je celkem svižná. Mluvím teď především o hnědém útrobním tuku. Podkožní tuk je totiž co do metabolismu podstatně méně aktivní. Dobrá zpráva je, že objem obou se dá snížit, a to v případě, kdy výdej energie převažuje nad příjmem (to znamená jednak dlouhotrvající výkony, jednak dlouhodobý půst). Mimo to se tuk ještě ukládá do svalů jako pohotovostní zásoba energie (jelikož zásoby glykogenu jsou malé a vydrží krátkou dobu). To ovšem funguje jen v případě, že mitochondrie (buněčné organely, které mají za úkol výrobu energie) mají k dispozici dostatek kyslíku a karnitinu (to je důležité především pro rýsovací dietu). Karnitin umíme dodat tělu uměle pomocí doplňků výživy podporujících odbourávání tuků.
otaznik
z toho nasycené mastné kyseliny 2,7 g 0,81 g
Průměrné nutriční informace příchuť - Čokoláda
z toho nasycené mastné kyseliny


nasycené mastné kyseliny (NMK neboli angl. SFA). Zmíněné nasycenosti mastných kyselin souvisí s dvojnými vazbami. Ty můžeme nalézt pouze u mononenasycených (jedna dvojná vazba v řetězci) a polynenasycených (dvě a více dvojných vazeb) mastných kyselin. Mastné kyseliny můžeme dále dělit mimo jiné také dle délky řetězce, respektive podle počtu atomů uhlíku.


Mastné kyseliny s C4 – C10

Mastné kyseliny s nízkým počtem atomů uhlíku mají velmi dobrou vstřebatelnost, jelikož se skrze střevní stěnu dostávají prostou difúzí. Na rozdíl od vyšších mastných kyselin se z nich nevytvářejí tuky a přecházejí rovnou do jater, kde se za tvorby energie přeměňují na oxid uhličitý a vodu. [1]


Mastné kyseliny s C12 – C16

Tyto mastné kyseliny působí v organismu spíše negativně, jelikož mají patrný vliv na hladinu cholesterolu (cholesterolémii), a to jak toho celkového, tak i na cholesterolové frakce typu LDL a HDL.

Mastná kyselina laurová má negativní vliv na hladinu celkového cholesterolu a LDL cholesterolu. Toto zvýšení je způsobeno sníženým počtu LDL receptorů, které tak můžou navázat pouze omezené množství LDL frakce. Přebytečné molekuly LDL cholesterolu plavou v krvi a zvyšují tak riziko rozvinu aterosklerózy a kardiovaskulárních chorob. Kyselina laurová dle výzkumů neovlivňuje frakci HDL cholesterolu, ale mohla by být jistým prekurzorem pro vznik omega-3 mastných kyselin, pokud jich nemá člověk ve stravě dostatek. Pro potvrzení této informace je ale potřeba dalších studií.

Kyselina myristová má největší vliv na cholesterolémii. Zvyšuje jak hladinu LDL cholesterolu, tak i hladinu HDL cholesterolu.

Posledním zástupcem této skupiny mastných kyselin je kyselina palmitová. Spolu s kyselinou stearovou se jedná o jednu z nejvíce zastoupených NMK ve výživě člověka. Co se týče cholesterolu, tak kys. palmitová zvyšuje hladinu obou frakcí, a tím i hladinu celkového cholesterolu. Dle některých zdrojů kyselina palmitová reguluje také hladinu některých hormonů, ovlivňuje imunitní funkce a zvyšuje inzulinovou rezistenci. Z tohoto důvodu by se měli diabetici vyhýbat potravinám bohatým na tuto mastnou kyselinu.


Kyselina stearová

Na rozdíl od ostatních nasycených MK, které jsou popsány výše, disponuje kyselina stearová odlišným chováním v organismu. Tato mastná kyselina s 18 atomy uhlíku má vítaný vliv na hladinu LDL cholesterolu, kterou dokáže mírně snižovat. HDL cholesterol v jejím případě zůstává nedotčený, ale vzhledem k tomu, že snižuje celkovou hladinu cholesterolu, považuje se její vliv za příznivý, protože zlepšuje poměr mezi LDL a HDL frakcí. Dále bylo prokázáno, že kys. stearová zvyšuje inzulinosenzitivitu.

Příjem nasycených MK by měl být do 10 % z celkového denního energetického příjmu.


Každá mastná kyselina se skládá z prvků uhlíku, vodíku a kyslíku. Z chemického hlediska jsou mastné kyseliny konkrétně karboxylové kyseliny s alifatickým uhlovodíkovým řetězcem.


Nasycené mastné kyseliny

Nasycené mastné kyseliny neobsahují dvojnou vazbu. Jejich obecnou chemickou stavbu můžeme vyjádřit takto: CH3 – (CH2)n – COOH
otaznik
Sůl 0,87 g 0,26 g

ČOKOLÁDA ve 100 g v 1 dávce 30 g
Energetická hodnota 1617 kJ 485,1 kJ
Energetická hodnota 385 kCal 115,5 kCal
Bílkoviny - proteiny 77 g 23,1 g
Průměrné nutriční informace příchuť - Čokoláda
Bílkoviny - proteiny


Z hlediska svalového objemu je pro nás nejdůležitější taková bílkovina, která je rychle vstřebatelná a má silný anabolický účinek. Velmi výstižnou odpovědí je poměr bílkovin v lidském mateřském mléce. Jinými slovy je to právě to, na čem jsme „odkojeni“ v období, kdy potřebujeme maximální růstový potenciál. Lidské mléko obsahuje syrovátkovou bílkovinu a kasein v poměru 4 / 1, tedy přesně naopak než je tomu v mléce kravském. Proto je pro nás nejdůležitější v objemovém tréninku právě syrovátková bílkovina, která se vyznačuje velmi rychlou „vstřebatelností“. Pro příklad - pokud přijmeme nalačno 30g syrovátkového proteinu, hladina aminokyselin v krvi dosáhne vrcholu již po jedné hodině a vrátí se na původní úroveň cca po dvou hodinách, to má svůj význam zejména po tréninku, kdy je kladen důraz na rychlý příjem lehce stravitelných bílkovin. Dalším faktorem je silný anabolický účinek syrovátkové bílkoviny, kdy uvedená dávka 30g zvýší až o 68% úroveň syntézy bílkovin.

Doporučené formy pro svalový objem:
Syrovátkový izolát, koncentrát, hydrolyzát, či jejich kombinace ( viz. níže – legenda )
Vícesložková bílkovina, v poměru syrovátková bílkovina / kasein, nebo vaječná bílkovina – 3 až 4 / 1
Večer před spaním je možné dávkovat kasein, nebo mléčný izolát
DIETA, ZPEVNĚNÍ POSTAVY

Pokud je Vašim cílem „shodit“ tuk a zpevnit postavu, je pro Vás naopak nejdůležitější bílkovina, která se vstřebává pomalu a zásobuje tak Vaše tělo potřebnými aminokyselinami po dobu tří až čtyř hodin. Právě kravské mléko má ideální poměr „pomalého“ kaseinu a syrovátky 4 / 1. Ideální formou je tedy v tomto případe mléčný izolát, či přímo kasein. Mléčný izolát nabízí kromě vysokého obsahu pro tělo nepostradatelných (esenciálních) aminokyselin, vysoký obsah bioaktivních peptidů (laktoferin, glykomakropeptidy), které mají pozitivní účinky na zdravotní stav a regeneraci. Kasein je nesporně v této kategorii králem, je znám pro svůj silný antikatabolický účinek: díky pomalému vstřebávání, velmi silně brání odbourávání bílkovin ze svalové hmoty, po dobu až 4 hodin. Nevýhodou kaseinu je těžší stravitelnost (sráží se žaludku během trávení do „zhluků“), proto se vyrábí ve formě vazby na minerál a to nejčastěji vápník, nebo draslík. Právě tyto formy usnadňují jeho stravitelnost a využití. V současné době přichází také na trh nová, revoluční forma micelárního kaseinu, která daný problém doslova eliminuje. Další vhodnou bílkovinou, zejména pro ženy, je sojová bílkovina, opět ve formě sojového izolátu. Sojová bílkovina je po Amaranthu druhá nejplnohodnotnější rostlinná bílkovina, která má deficit esenciální (pro tělo nepostradatelné) aminokyseliny L-methioninu. Mezi její hlavní pozitiva patří vysoký obsah flavonoidů, které mají silné antioxidační a antikancerogenní (protirakovinné) účinky. Často se v tomto případě používají vícesložkové proteinové produkty založené na kombinaci uvedených složek, které jsou případně obohaceny i o vaječný albumin, který je po kaseinu druhou „nejpomalejší“ bílkovinou z hlediska vstřebávání.

Doporučené formy pro dietu, zpevnění postavy:
Kaseinát vápenatý, micelární kasein
Mléčný izolát
Sojový izolát
Kombinace uvedených složek
Legenda - používané formy bílkovin dle čistoty:

- Koncentrát: obsahuje 70 – 85 % bílkovin, zbytek tvoří nežádoucí balastní látky, u mléčných bílkovin např. laktóza. Jedná se o méně kvalitní formu bílkoviny

- Izolát: obsahuje 90 – 98 % bílkovin. Jedná se o vysokokvalitní formu bílkovin.

Poznámka: pokud se daná forma bílkoviny štěpí, vzniká hydrolyzát, pro který je charakteristický vysoký obsah volných, rychle vstřebatelných aminokyselin a jejich řetězců ve formě oligopeptidů a polypeptidů.

Jak již bylo řečeno dříve, bílkoviny, neboli proteiny jsou opravdovým základem nejen posilovacího tréninku. Proteiny jsou totiž v organismu všudypřítomné. Jsou jak častou stavební jednotkou (základ svalů, kostí i vazů), tak především součást všech enzymů, to znamená látek hlídajících a usměrňujících veškeré metabolické pochody (ano, i ty související s posilováním). My se ale nyní nebudeme zabývat metabolismem jako takovým příliš do hloubky a spíš se podíváme na bílkoviny co do jejich příjmu a zhruba si přiblížíme jejich přeměny v organismu a úskalí v jejich požívání ...

Proteiny nejsou ve své podstatě nic jiného než jen řetězec základních stavebních kamenů, a to sice aminokyselin. Takovýchto aminokyselin se v lidském těle vyskytuje 20 (v některých literaturách může být uvedeno 21). Tyto se dělí na neesenciální (tělo je dokáže vyrobit) a esenciální (obsahují některé řetězce, které tělo nedokáže připravit, a tudíž jsme odkázáni na jejich příjem v potravě). Je zajímavé, že pomocí pouhých 20 aminokyselin je možno poskládat nepřeberné množství proteinů jen jejich prostým přeskupením. Tomu se říká stavebnicový princip.
otaznik
Sacharidy - uhlohydráty 5,7 g 1,71 g
Průměrné nutriční informace příchuť - Čokoláda
Sacharidy - uhlohydráty


Organické látky obsažené v rostlinných a živočišných tkáních. Dělí se na jednoduché sacharidy, tj. na monosacharidy (glukosa, fruktosa), a na sacharidy složené, tj. oligosacharidy (disacharid sacharosa) a polysacharidy (škrob, celulosa). Sacharidy jsou vedle bílkovin a tuků nejdůležitější základní složkou výživy.
otaznik
z toho cukry 4,3 g 1,29 g
Průměrné nutriční informace příchuť - Čokoláda
z toho cukry


Cukry řadíme obecně mezi sacharidy. Jak již bylo v obecné kapitole o sacharidech řečeno, sacharidy dělíme dle složitosti do 3 základních skupiny: monosacharidy, oligosacharidy (disacharidy) a polysacharidy. Za cukry můžeme označit jednoduché monosacharidy (1 molekula cukerné jednotky) a disacharidy (2 molekuly cukerné jednotky). V laické veřejnosti je pojem „cukr“ užíván hlavně pro disacharid sacharózu (řepný či třtinový cukr), ačkoliv v oblasti nutričních hodnot (potravinářství) se do pojmu „cukry“, uvedených na etiketě, řadí veškeré jednoduché sacharidy v produktu obsažené.
otaznik
Tuky 6 g 1,8 g
Průměrné nutriční informace příchuť - Čokoláda
Tuky


Většina lidí zápasících s tukovými polštáři si říká, jaký by byl svět bez tuků skvělý. Omyl! Nejen, že by nebyl skvělý, ale byl by zhola nemožný. Sice nám způsobuje těžké chvíle před zrcadlem, ale ve své podstatě je pro život nepostradatelným. Tuky neboli lipidy jsou totiž nejen vydatným zdrojem a rezervoárem energie, ale podílí se také na stavbě biomembrán, jsou součástí stavby orgánových struktur, jsou výchozí látkou pro stavbu některých hormonů, žlučových kyselin aj., slouží jako tepelná a mechanická izolace (třeba ledvin) a také působí jako rozpouštědlo (především vitaminů A,D,E a K a jiných látek)...

Na rozdíl o sacharidů je metabolismus tuků podstatně složitější. Zpracování začíná až ve dvanáctníku (první část tenkého střeva). Malé množství enzymů je sice již v žaludku, ale pro jejich úspěch je důležitá přítomnost žlučových kyselin, jejichž vývod ústí právě až do dvanáctníku. Žlučové kyseliny totiž působí jako emulgátory (tj. snižují povrchové napětí) tuků. To v praxi znamená že v podstatě rozbíjejí velké tukové shluky na malé a snadno zpracovatelné kapénky. Vlastním substrátem pro výrobu energie jsou pak vyšší mastné karboxylové kyseliny. Nepatrně jinak je tomu u kojenců, kteří mají mnohem větší aktivitu lipáz (enzymů štěpících tuky). Ti tedy mohou přijímat mnohem více tuků, ale za to hůře zpracovávají bílkoviny. Proto je důležité, aby pokud možno nepřecházeli předčasně na kravské mléko a zůstali na mléce mateřském. Totiž obsahuje hodně sacharidů a tuků a málo bílkovin. Ty navíc brzdí zpracování přijatého tuku.

Tuky se samozřejmě jen okamžitě nespalují (jako je tomu třeba u jednoduchých sacharidů), ale také se ukládají. Ukládají se do speciálních buněk zvaných adipocyty. Při vysokém obsahu tuku nakonec jediná kapénka vyplní prakticky celý obsah buňky a naopak. Předpokládalo se, že množství a rozložení adipocytů po těle je dědičná záležitost (to znamená že rozložení a teoreticky i obsah tuku v těle by měl být geneticky daný). Ukládání tuku podporuje jednak zvýšený příjem především jednoduchých cukrů, jednak příjem živočišných tuků.

Dobrou zprávou je, že se v současnosti věří, že jde o záležitost ovlivnitelnou, a to nejen v dětství, nýbrž i v dospělosti, což bylo dříve téměř nemyslitelné. Jinak i přeměna tukové tkáně oproti předpokladům je celkem svižná. Mluvím teď především o hnědém útrobním tuku. Podkožní tuk je totiž co do metabolismu podstatně méně aktivní. Dobrá zpráva je, že objem obou se dá snížit, a to v případě, kdy výdej energie převažuje nad příjmem (to znamená jednak dlouhotrvající výkony, jednak dlouhodobý půst). Mimo to se tuk ještě ukládá do svalů jako pohotovostní zásoba energie (jelikož zásoby glykogenu jsou malé a vydrží krátkou dobu). To ovšem funguje jen v případě, že mitochondrie (buněčné organely, které mají za úkol výrobu energie) mají k dispozici dostatek kyslíku a karnitinu (to je důležité především pro rýsovací dietu). Karnitin umíme dodat tělu uměle pomocí doplňků výživy podporujících odbourávání tuků.
otaznik
z toho nasycené mastné kyseliny 2,7 g 0,81 g
Průměrné nutriční informace příchuť - Čokoláda
z toho nasycené mastné kyseliny


nasycené mastné kyseliny (NMK neboli angl. SFA). Zmíněné nasycenosti mastných kyselin souvisí s dvojnými vazbami. Ty můžeme nalézt pouze u mononenasycených (jedna dvojná vazba v řetězci) a polynenasycených (dvě a více dvojných vazeb) mastných kyselin. Mastné kyseliny můžeme dále dělit mimo jiné také dle délky řetězce, respektive podle počtu atomů uhlíku.


Mastné kyseliny s C4 – C10

Mastné kyseliny s nízkým počtem atomů uhlíku mají velmi dobrou vstřebatelnost, jelikož se skrze střevní stěnu dostávají prostou difúzí. Na rozdíl od vyšších mastných kyselin se z nich nevytvářejí tuky a přecházejí rovnou do jater, kde se za tvorby energie přeměňují na oxid uhličitý a vodu. [1]


Mastné kyseliny s C12 – C16

Tyto mastné kyseliny působí v organismu spíše negativně, jelikož mají patrný vliv na hladinu cholesterolu (cholesterolémii), a to jak toho celkového, tak i na cholesterolové frakce typu LDL a HDL.

Mastná kyselina laurová má negativní vliv na hladinu celkového cholesterolu a LDL cholesterolu. Toto zvýšení je způsobeno sníženým počtu LDL receptorů, které tak můžou navázat pouze omezené množství LDL frakce. Přebytečné molekuly LDL cholesterolu plavou v krvi a zvyšují tak riziko rozvinu aterosklerózy a kardiovaskulárních chorob. Kyselina laurová dle výzkumů neovlivňuje frakci HDL cholesterolu, ale mohla by být jistým prekurzorem pro vznik omega-3 mastných kyselin, pokud jich nemá člověk ve stravě dostatek. Pro potvrzení této informace je ale potřeba dalších studií.

Kyselina myristová má největší vliv na cholesterolémii. Zvyšuje jak hladinu LDL cholesterolu, tak i hladinu HDL cholesterolu.

Posledním zástupcem této skupiny mastných kyselin je kyselina palmitová. Spolu s kyselinou stearovou se jedná o jednu z nejvíce zastoupených NMK ve výživě člověka. Co se týče cholesterolu, tak kys. palmitová zvyšuje hladinu obou frakcí, a tím i hladinu celkového cholesterolu. Dle některých zdrojů kyselina palmitová reguluje také hladinu některých hormonů, ovlivňuje imunitní funkce a zvyšuje inzulinovou rezistenci. Z tohoto důvodu by se měli diabetici vyhýbat potravinám bohatým na tuto mastnou kyselinu.


Kyselina stearová

Na rozdíl od ostatních nasycených MK, které jsou popsány výše, disponuje kyselina stearová odlišným chováním v organismu. Tato mastná kyselina s 18 atomy uhlíku má vítaný vliv na hladinu LDL cholesterolu, kterou dokáže mírně snižovat. HDL cholesterol v jejím případě zůstává nedotčený, ale vzhledem k tomu, že snižuje celkovou hladinu cholesterolu, považuje se její vliv za příznivý, protože zlepšuje poměr mezi LDL a HDL frakcí. Dále bylo prokázáno, že kys. stearová zvyšuje inzulinosenzitivitu.

Příjem nasycených MK by měl být do 10 % z celkového denního energetického příjmu.


Každá mastná kyselina se skládá z prvků uhlíku, vodíku a kyslíku. Z chemického hlediska jsou mastné kyseliny konkrétně karboxylové kyseliny s alifatickým uhlovodíkovým řetězcem.


Nasycené mastné kyseliny

Nasycené mastné kyseliny neobsahují dvojnou vazbu. Jejich obecnou chemickou stavbu můžeme vyjádřit takto: CH3 – (CH2)n – COOH
otaznik
Sůl 0,87 g 0,26 g
Aminokyselinové spektrum příchuť - Čokoláda
ve 100 g v 1 dávce 30 g
Alanine 4,81 % 1,44 %
Arginine 2,02 % 0,61 %
L-Aspartic Acid 10,58 % 3,17 %
Cysteine 2,12 % 0,64 %
Glutamic Acid 17,40 % 5,22 %
Glycine 1,35 % 0,41 %
Histidine 1,63 % 0,49 %
Isoleucine 6,15 % 1,85 %
Leucine 10,19 % 3,06 %
Lysine 9,23 % 2,77 %
Methionine 2,12 % 0,64 %
Phenylalanine 2,88 % 0,86 %
Proline 5,29 % 1,59 %
Serine 4,42 % 1,33 %
Threonine 6,44 % 1,93 %
Tryptophan 1,35 % 0,41 %
Tyrosine 2,50 % 0,75 %
Valine 5,67 % 1,7 %

ČOKOLÁDA ve 100 g v 1 dávce 30 g
Alanine 4,81 % 1,44 %
Arginine 2,02 % 0,61 %
L-Aspartic Acid 10,58 % 3,17 %
Cysteine 2,12 % 0,64 %
Glutamic Acid 17,40 % 5,22 %
Glycine 1,35 % 0,41 %
Histidine 1,63 % 0,49 %
Isoleucine 6,15 % 1,85 %
Leucine 10,19 % 3,06 %
Lysine 9,23 % 2,77 %
Methionine 2,12 % 0,64 %
Phenylalanine 2,88 % 0,86 %
Proline 5,29 % 1,59 %
Serine 4,42 % 1,33 %
Threonine 6,44 % 1,93 %
Tryptophan 1,35 % 0,41 %
Tyrosine 2,50 % 0,75 %
Valine 5,67 % 1,7 %
Počet dávek v balení, hromadné balení, hmotnost, sazba DPH a další údaje
Počet dávek v balení 1
Udává počet jednotlivých dávek výrobku v balení.
otaznik
Celková hmotnost včetně obalu 40 g
Udává celkovou hmotnost výrobku včetně jeho obalu.
otaznik
Hromadné balení 1 ks
Udává počet kusů (kartonové množství) výrobku v hromadném balení (v kartonu)
otaznik

Měrné ceny k produktu TESTO VIRUS PART 2 120 kapslí

Měrná cena
TESTO VIRUS PART 2 120 kapslí 582,50 Kč / 100 cps
Alternativní zboží
Napište dotaz k produktu, hodnocení nebo recenzi Czech Virus - TESTO VIRUS PART 2 120 kapslí

Ke zboží TESTO VIRUS PART 2 120 kapslí nebyla otevřena žádná diskuze,otázka ani odpověď. Buďte první.
Napište dotaz k produktu, hodnocení nebo recenzi.

Změna popisu a složení zboží, fotografií a cen vyhrazena. Etiketa výrobku a jeho balení se může lišit od zobrazené verze v závislosti na aktuálním balení od výrobce

home kontaktynapište nám
O nás Kontakty Speciální slevy Galerie sportovců Velkoobchod Vše o nákupu Platba kartou
Home > Nitrix, Glutamin, Tribulus, HMB > tribulus terrestris > TESTO VIRUS PART 2 120 kapslí
0
0
377 461 999, 373 701 730
fitsport@fitsport.eu


Použité obrázky jsou ze serveru
Copyright (c) 123RF Stock Photos