Kyselina pantothenová B5 40mg 100 tablet

Jednotlivé vitaminy, minerály

Druh Cena Množství

skladem
128.3 Kč
Chci ještě lepší cenu
Aby jste získali lepší cenu přihlašte se nebo se zaregistrujte.

Další informace k produktu Kyselina pantothenová B5 40mg 100 tablet

Podrobný popis
Kyselina pantothenová B5 40mg 100 tablet

Všeobecné informace:

Kyselina pantothenová ovlivňuje především metabolismus tuků a cholesterolu. Nedostatek poškozuje nervový systém, kůži, krvetvorbu, játra a nadledviny. Často se používá ke zvýšení sportovního výkonu (zejména svalstva nohou), a ke zlepšení stavu vlasů. Vyšší dávky podporují regeneraci při velkých tréninkových objemech způsobujících hormonální vyčerpání nadledvin.


SLOŽENÍ

Kyselina pantothenová B5 40mg 100 tablet

Nosič laktóza, vápenatá sůl kyseliny pantothenové. Pomocné protispékavé látky: stearan hořečnatý, talek, fosforečnan trojvápenatý, oxid křemičitý.


DÁVKOVÁNÍ

Kyselina pantothenová B5 40mg 100 tablet

Nejvyšší doporučená denní dávka 1 tableta se nesmí překročit. Tablety se přijímají obvykle po jídle a dostatečně zapíjejí.

Není určeno pro děti do 3 let nebo jako náhrada pestré stravy. Ukládat mimo dosah dětí a slunečních paprsků v teplotě do 25oC. 

Vitamíny a minerály
v 1 tabletě
Vitamín B5 - kyselina pantothenová 40 mg (667%*)
Vitamíny a minerály
Vitamín B5 - kyselina pantothenová


Aktivní forma kyseliny pantothenové je koenzym A. Ten je v organismu nutný při metabolismu sacharidů a lipidů a při syntéze životně důležitých látek (aminokyselin, hormonů, hemoglobinu, acetylcholinu a mnoha dalších).

Název kyseliny pantotenové, označované také jako vitamin B5, znamená „všude se nacházející“. Kyselina pantotenová je skutečně přítomna ve všech tělesných tkáních. Je totiž součástí velmi důležitého koenzymu A, který se zúčastňuje biologicky důležitých reakcí při metabolismu cukrů a tuků. Kromě toho je tento vitamin důležitý pro tvorbu mastných kyselin, steroidních látek, porfyrinů, vitaminů a aminokyselin v těle a je zodpovědný za metabolismus rychle se obnovujících buněk kůže a sliznic.Používá se při nedostatku vitaminu v těle, jako součást polyvitaminových přípravků slouží také k odstranění únavy, při předrážděnosti, při poruchách spánku. Lokálně se tento vitamin používá na urychlení hojení ran, při likvidaci zánětlivých procesů sliznice. Používá se k léčbě povrchových a mechanických poškozeních kůže bez infekčních ložisek. Při nedostatku tohoto vitaminu dochází k degeneraci nervů a svalů, proto slouží jako doplňkové léčivo při zánětech četných nervů, u svědivých kožních projevů, také u zánětů horních cest dýchacích, u zánětu dutiny ústní a hltanu - tedy všude tam, kde je nutné udržet funkci rychle se obnovujících buněk sliznic a kůže. Nepodáváme při přecitlivělosti na kyselinu pantothenovou, opatrnosti je třeba při léčbě streptomycinem. Denní potřeba pro člověka se odhaduje na 10-20 mg vzhledem k tomu, že lidský organismus přijímá značné množství vitaminu potravou. Současně s komplexem jiných vitaminů k harmonizaci organismu postačí denní dávka 10 mg, k terapeutickému použití se ústně mohou podávat násobně vyšší dávky až 100 mg i více dospělým a dětem starším 12 let, u dětí mladších se dávky snižují na 25-50 mg v závislosti na věku. Nejdříve, ale vždy konzulujeme s lékařem. Je obsažena především ve vejcích, rybách, mléku a mléčných výrobcích, cereáliích a celozrnném pečivu, zelenině, zejména košťálovinách (zelí, kapusta) i dalších potravinách, které jsou zdrojem B vitaminů. Velké dávky kyseliny pantotenové mohou způsobit průjem.
otaznik
*) Referenční hodnoty příjmu
Počet dávek v balení, hromadné balení, hmotnost, sazba DPH a další údaje
Počet dávek v balení 100
Udává počet jednotlivých dávek výrobku v balení.
otaznik
Celková hmotnost včetně obalu 50 g
Udává celkovou hmotnost výrobku včetně jeho obalu.
otaznik
Sazba DPH 12 %
Adresa výrobce:
ADITIVA s.r.o., Starochuchelská 29/6 Praha 5, Česká republika
Uvádí na trh:
ADITIVA s.r.o., Starochuchelská 29/6 Praha 5, Česká republika
Měrná cena
Kyselina pantothenová B5 40mg 100 tablet 128.3 Kč / 100 tbl
Další alternativní zboží
Napište dotaz k produktu, hodnocení nebo recenzi Nutristar - Kyselina pantothenová B5 40mg 100 tablet

Ke zboží Kyselina pantothenová B5 40mg 100 tablet nebyla otevřena žádná diskuze,otázka ani odpověď. Buďte první.
Napište dotaz k produktu, hodnocení nebo recenzi.

Změna popisu a složení zboží, fotografií a cen vyhrazena. Etiketa výrobku a jeho balení se může lišit od zobrazené verze v závislosti na aktuálním balení od výrobce

home kontaktynapište nám
O nás Kontakty Speciální slevy Galerie sportovců Velkoobchod Vše o nákupu Platba kartou
Home > Vitaminy, minerály, anticrampy > jednotlivé vitaminy, minerály > Kyselina pantothenová B5 40mg 100 tablet
0
0
377 461 999, 373 701 730
fitsport@fitsport.eu


Použité obrázky jsou ze serveru
Copyright (c) 123RF Stock Photos